Γ. Παπανδρέου: Ολη η Ευρώπη μάς θέλει στο ευρώ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 18:34

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ανάπτυξη θα έχουμε αν είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, κάνοντας εξαγωγές, αλλά και με επενδύσεις.

Απέρριψε για άλλη μία φορά ο Πρωθυπουργός τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, μιλώντας σε εκπομπή του BBC.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως «το γεγονός ότι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση και βέβαια και η Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δημιούργησαν το μηχανισμό στήριξης ... δείχνει ότι όλη η Ευρώπη μάς θέλει στο ευρώ και εμείς, ασφαλώς, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ».

Σε ερώτηση για τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται σε όλη τη Ευρώπη, επανέλαβε πως δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αν μιλάμε μόνο για λιτότητα, τονίζοντας πως χρειάζεται ανάπτυξη. Πρόσθεσε πως ανάπτυξη θα έχουμε αν είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, κάνοντας εξαγωγές, αλλά και με επενδύσεις. Επιπλέον -συνέχισε- πρέπει να αναζητήσουμε πόρους.

Στο ερώτημα αν θα είναι πολύ μεγάλη η οδύνη για όλους τους επόμενους 12 μήνες, ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως «θα είναι οδυνηρά τα πράγματα για όλους μας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου».

Σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την εκτίμηση πως θα μπορέσουμε να δούμε, «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο G20, τις επόμενες ημέρες, στο Τορόντο, σαφή πολιτική βούληση για ρύθμιση των αγορών, που ήταν και στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, λόγω της έλλειψης διαφάνειας. Ρύθμιση των αγορών, ώστε να μην υπάρξει κερδοσκοπία σε βάρος των κυρίαρχων κρατών, αλλά αγορές που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα