Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010 05:29
UPD:05:57

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, μετά τις μεγάλες απώλειες των ιαπωνικών τραπεζών καθώς η Mizuho Financial Group Inc. ανακοίνωσε την πώληση μετοχών της. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης σε μέγεθος ιαπωνικής τράπεζας, βυθίστηκαν 2% στο Τόκιο εν μέσω του σχεδίου της να αντλήσει έως 857,6 δισ. γιέν (9,6 δισ. δολ.) προκειμένου να καλύψει τους νέους όρους κεφαλαίου. Απώλειες 3,8% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της Caltex Australia Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας διΰλισης της Αυστραλίας μετά την υποβάθμισή τους από την Deutsche Bank AG. Ανοδο 1,5% σημείωσαν οι μετοχές της Korea Zinc Co., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας επεξεργασίας ψευδαργύρου στον κόσμο.

Περίπου τέσσερις μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 115,74 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 255 υποχωρούσε 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε απώλειες 0,4%. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα.

Στις ΗΠΑ την Παρασκευή 25 Ιουνίου ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,3%, μετά τη συμφωνία του αμερικανικού Κογκρέσου για τη μεταρρύθμιση στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Στη χθεσινή τους ανακοίνωση οι ηγέτες της G-20 στο Τορόντο του Καναδά ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους είναι η ενίσχυση της παγκόσμιας ανάκαμψης. Οι ανεπτυγμένες χώρες δεσμεύτηκαν να μειώσει στο μισό το δημόσιο έλλειμμά τους έως το 2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα