Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010 06:05
UPD:10:05

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε τον Ιούνιο άνοδο στο 98,7 από 98,4 τον Μάιο.

Ελαφρά βελτίωση σημείωσε τον Ιούνιο το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Κομισιόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε τον Ιούνιο άνοδο στο 98,7 από 98,4 τον Μάιο. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι θα διαμορφωθεί στο 98,2. Τα στοιχεία ενίσχυσαν τις προσδοκίες για συνέχιση της ανάκαμψης της ευρωζώνης παρά τα διογκωμένα προβλήματα χρέους που ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τις δαπάνες και να συστήσουν ένα ταμείο 750 δις. ευρώ για παροχή οικονομικής βοήθειας.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε πτώση τον ίδιο μήνα εν μέσω ανησυχιών για τις συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στο 52,9 τον Ιούνιο από το πτωτικά αναθεωρημένο 62,7 το Μάιο.

Η είδηση αυτή άσκησε ισχυρές πιέσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street αλλά και στην Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα