Στρωμένο με προκλήσεις το μέλλον της Ισπανίας

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2010 16:25

Στις 29 Σεπτεμβρίου, τα εργατικά συνδικάτα έχουν ήδη προγραμματίσει γενική απεργία.

Τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που έχει δρομολογήσει η ισπανική κυβέρνηση δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μετριάσουν τις ανησυχίες της αγοράς για την ικανότητα της να μειώσει το έλλειμμα και να αποκαταστήσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ισπανία έχει καταφέρει προς το παρόν να αποφύγει τα προβλήματα χρηματοδότησης που ταλανίζουν την Ελλάδα, ωστόσο, η σοσιαλιστική κυβέρνηση καλείται να πληρώσει τεράστιο κόστος για τη χρηματοδότησή της και να αντιμετωπίσει τη σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κάποιους οικονομολόγους, η Ισπανία αντιμετωπίζει κίνδυνο διψήφιας ύφεσης για το ερχόμενο διάστημα, καθώς έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της μετά από μια δεκαετία πληθωρισμού υψηλότερου από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υψηλών επιπέδων ατομικού και εταιρικού χρέους.

Το μέλλον επιφυλάσσει μια μεγάλη δοκιμασία για τον Θαπατέρο όταν θα κληθεί να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος αναμένεται να περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες περικοπές δαπανών. Στις 29 Σεπτεμβρίου, τα εργατικά συνδικάτα έχουν ήδη προγραμματίσει γενική απεργία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα