Vodafone Group : Μικρότερες ζημίες το α' εξάμηνο

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2002 10:57
UPD:11:09

Μικρότερες ζημίες το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο Vodafone Group Plc, και ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 67% από τις εξαγορές. Οι μετοχές της εταιρείας κέρδισαν ποσοστό 7,9%.

Οι ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 4,34 δισ. λίρες Αγγλίας (6,9 δισ. δολ.) ή 6,41 πένες ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίουι, έναντι ζημίας 9,74 δισ. λιρών ή 14,41 πένες ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ανακοίνωσε ο Chief Executive Officer (CEO), Christopher Gent.

Υπό τη διοίκησή του, η Vodafone δαπάνησε ποσόν υψηλότερο των 200 δισ. δολ. για εξαγορές και συγχωνεύσεις διεθνώς και συνεχίζει την επέκτασή της, καθώς ανταγωνίστριές της όπως η France Telecom SA και η Deutsche Telekom AG μειώνουν τις δαπάνες τους για τον περιορισμό του χρέους τους. Ο Gent έχει προβλέψει ότι η ανάπτυξη στο πελατολόγιο της εταιρείας θα υπερβεί το 10% φέτος και οι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον 10% το επόμενο έτος.

Οι μετοχές της Vodafone κέρδιζαν 7,75 πένες φθάνοντας στις 106,25 πένες η μία στις 8:17' π.μ. στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, τοπική ώρα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα και να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών στο μέλλον, σύμφωνα με τον Gent, ο οποίος προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα είναι υψηλότερα κατά 15% το επόμενο έτος.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα έσοδα αυξήθηκαν σε 14,9 δισ. λίρες Αγγλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να πάρει και πάλι τον τίτλο της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, από την NTT DoCoMo Inc., της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Vodafone πρόσθεσε στο πελατολόγιό της 3,7 εκατ. συνδρομητές το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, φθάνοντας συνολικά τα 107,5 εκατ. συνδρομητές. Το πρώτο εξάμηνο του 2001 οι συνδρομητές της ανήρχοντο σε 95,6 εκατ.

ΛΙΛΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα