Θετικό κλίμα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2002 11:15
UPD:11:17

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών στην αγορά μετοχών του Λονδίνου μετά από ορισμένα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,16% και έχει φθάσει στις 4.063 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας.

Τη μεγαλύτερη άνοδο (7,87%) σημειώνει η μετοχή της Vodafone. Η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι στο εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου εμφάνισε ζημία ύψους 4,34 δισεκ. λιρών, ενώ στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο οι ζημίες της είχαν διαμορφωθεί σε 9,74 δισεκ. λίρες. Τα έσοδα του βρετανικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001 φθάνοντας τα 14,9 δισεκ. λίρες

Αξιόλογα κέρδη (2,32%) καταγράφει και η μετοχή της εταιρείας BOC, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, σημαντικές απώλειες (4,04%) καταγράφει η μετοχή του ειδησεογραφικού ομίλου Reuters μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις του με την αμερικανική Merrill Lynch για τη μεταξύ τους συνεργασία διεκόπησαν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα