Συμμετοχή της ΠΝΟ στην απεργία της 8ης Ιουλίου

Στον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου διαμαρτυρήθηκαν συνδικαλιστές ναυτικοί
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2010 12:28
UPD:15:42

Προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν εκ νέου την Πέμπτη στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη γενική απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Σήμερα εν τω μεταξύ, συνδικαλιστές ναυτικοί επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν ως παράνομες πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.

Ο κ. Τέντες απάντησε πως δεν μπορεί να παρέμβει σε αποφάσεις δικαστηρίων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρέπει να ξεκαθαριστεί ποια είναι τα όρια κάθε κινητοποίησης. Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά άλλο είναι η απεργία και άλλο η διάπραξη αξιόποινων πράξεων, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στη διάπραξη παρανόμων πράξεων.

Ο κ. Τέντες παρέπεμψε τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Γ. Παντελή, για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει από δω και στο εξής σχετικά με τη λειτουργία του λιμένα Πειραιά και τις απεργίες τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα