Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 08:30

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο προϋπολογισμός πιάνει το στόχο του στο εξάμηνο".

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθούν νέα μέτρα πέραν όσων προβλέπει το μνημόνιο, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς η υλοποίηση του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο είναι καλύτερη από το στόχο, ενώ υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη του 4% που προβλέπει το μνημόνιο», γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Πτώση 41,8% στο ταμειακό έλλειμμα το πρώτο εξάμηνο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν δήλωσαν χθες κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή. ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλό "όχι" για νέα μέτρα. "Πάμε καλά", λέει ο Παπακωνσταντίνου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στα σενάρια επιβολής νέων μέτρων επιχείρησαν να βάλουν χθες Αθήνα και Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν κατηγορηματικός: "Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέα μέτρα. Τέλος πια με αυτή την τρομολαγνεία". Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολι Ρεν διέψευσε ότι ο επίτροπος έρχεται στα τέλη Ιουλίου στην Αθήνα και πως ετοιμάζεται να ζητήσει από την κυβέρνηση τη λήψη πρόσθετων μέτρων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Έρχονται πρόσθετα κίνητρα για το κυνήγι των αποδείξεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιπλέον κίνητρα για να παραμείνουν περιζήτητες οι αποδείξεις ετοιμάζεται να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί το "κίνημα" συλλογής τους από φορολογουμένους που έχουν ήδη κτίσει το αφορολόγητο όριο. Την πρόθεση αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την πρόοδο και τον προγραμματισμό του έργου του υπουργείου".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα