Νέος επενδυτικός προορισμός η Βαγδάτη;

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 14:54

Ένα τεράστιο έργο real estate βρίσκεται «στα σκαριά» στη Βαγδάτη –το μεγαλύτερο στην μετα-Χουσεΐν εποχή– το οποίο κατά πολλούς σηματοδοτεί τη βελτίωση της προοπτικής της ιρακινής οικονομίας.

Σύμφωνα με την ιρακινό-ιορδανική εταιρεία ακινήτων, Amwaj International, το νέο έργο που ονομάζεται «Baghdad Gates» (Οι Πύλες της Βαγδάτης), θα κοστίσει 238 εκατ. δολάρια και θα έχει δυναμικότητα 3.500 διαμερισμάτων, ενώ θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων καθώς και ένα εμπορικό κέντρο. Η κατασκευή του συγκροτήματος θα ξεκινήσει σε δύο μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης τετραετίας.

Λόγω της μειωμένης κατασκευής ακινήτων τα τελευταία 40 χρόνια στο Ιράκ, παρατηρείται έλλειψη στον τομέα της στέγασης, εξηγεί ο διευθυντής της εταιρείας, Ναμίρ ελ Ακάμπι. Όπως υποστηρίζει, τώρα που η δημόσια ασφάλεια στη χώρα ενισχύεται και οι πρόσφυγες επιστρέφουν στη χώρα, η ζήτηση κατοικιών αυξάνεται.

«Στοχεύουμε την μεσαία τάξη- τους μορφωμένους, τους γιατρούς και τους δικηγόρους» είπε ο κ. ελ Ακάμπι, ο οποίος δηλώνει σίγουρος ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας θα εξασφαλίσουν μια ισχυρή οικονομία. «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι το Ιράκ θα ξεπεράσει τον Κόλπο σε 7 χρόνια, καθώς οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες έχουν δεσμευτεί βάσει σύμβασης να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ στα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε διάστημα επτά ετών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα