Βελτίωση του κλίματος στη Wall Street

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002 17:59

Σε θετικό έδαφος έχουν περάσει οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά την πολυαναμενόμενη ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου.

Ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.460 μονάδες αυξημένος κατά 0,88% και ο Nasdaq στις 1.357 σημειώνοντας άνοδο κατά 0,55%.

Ο διοικητής της Fed δήλωσε ότι η νέα μείωση των επιτοκίων θα συμβάλει στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ παραδέχθηκε ότι οι αμερικανοί καταναλωτές είναι πλέον περισσότερο επιφυλακτικοί λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί το ενδεχόμενο νέου πολέμου στον Κόλπο αλλά και η υποχώρηση των μετοχικών τιμών. Δεν διαπιστώνει, ωστόσο, ανησυχητική μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Αιτιολογώντας την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γκρίνσπαν επικαλέστηκε τους κινδύνους που εγκυμονούν για την οικονομία η επιβράδυνση των επενδυτικών δαπανών, η πτώση των μετοχικών τιμών καθώς και ορισμένοι γεωπολιτικοί παράγοντες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα