Μικρή άνοδος στη Νέα Υόρκη

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2002 18:23
UPD:18:26

ΑΝΟΔΙΚΑ εξακολουθούν να κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη μετά την είδηση ότι το Ιράκ είναι έτοιμο να αποδεχθεί το ψήφισμα 1441 του ΟΗΕ, που αφορά στον αφοπλισμό της Βαγδάτης.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 8.419 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,4%. Ανάλογη άνοδο (0,41%) σημειώνει και ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος έχει φθάσει στις 1.355 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύει η μετοχή της Wal Mart. H αμερικανική αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2002 τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 1,82 δισεκ. δολ. ή 41 σεντς ανά μετοχή σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 1,48 δισεκ. δολ. ή 33 σεντς ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της έφθασαν τα 58,8 δισεκ. δολ. αυξημένες κατά 11% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Παράλληλα, σε θετικό έδαφος έχει περάσει και η μετοχή της Philip Morris, η οποία νωρίτερα δέχθηκε έντονες πιέσεις. Η υπ' αριθμόν ένα καπνοβιομηχανία παγκοσμίως προέβη αργά χθες το βράδυ στην εκτίμηση ότι ενδέχεται να μην επιτύχει το στόχο που έχει θέσει σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στην επόμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα