Πτώση 1,1% στο Τόκιο

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 11:02

Με απώλειες 1,1% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, μετά την προειδοποίηση της Fed για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ρευστοποιώντας ένα μέρος των κερδών που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση .

Οι απώλειες των ασιατικών χρηματιστήριων μετά τη δημοσίευση στοιχείων που υποδηλώνουν την υποχώρηση της οικονομικής ανάπτυξης στο 10,3% το δεύτερο τρίμηνο μετριάστηκαν ως ένα βαθμό, ενώ πτώση σημείωσαν επίσης τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο και ο πληθωρισμός σε επίπεδο παραγωγού και καταναλωτή, μειώνοντας την ανάγκη άσκησης πιο αυστηρής πολιτικής.

«Ο Nikkei κόλλησε σε ένα σημείο από το οποίο είναι δύσκολο να μετακινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν εάν οι ενδείξεις για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας υποδεικνύουν μια ανάπαυλα ή ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με αργούς ρυθμούς», σχολιάζει ο Τζουνίσι Μισάβα, ανώτατος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην STB Asset Management.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Nikkei υποχώρησε στις 9.685,53 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 1,6% κλείνοντας στις 856 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα