Θετικό κλίμα στο Χ.Α.

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 11:19
UPD:11:25

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στο Χ.Α. με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, μετά την είδηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει εντός της ημέρας πρόταση για την εξαγορά της ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Μετά τα νέα για πιθανή τριπλή συγχώνευση Πειραιώς, ATEbank, T.T., αυξάνονται οι προσδοκίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τραπεζικό κλάδο και για περαιτέρω ανθεκτικότητα του κλάδου στην κρίση», δήλωσε στο Reuters αναλυτής.

Αυτήν την ώρα (11:17), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 1,46% στις 1.596,79 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 26,02 εκατομμύρια ευρώ.

Κέρδη 3,4% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, με τους τίτλους των Alpha Bank, Aspis Bank, Attica Bank, Eurobank EFG, Proton Bank και Geniki να ενισχύονται από 5,2% έως 9,9%.

Ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπαράλος αποφάσισε νωρίτερα την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της Τ.Τ. και της ATEbank μετά από ενημέρωση που έλαβε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς ότι υπέβαλε πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξαγορά σημαντικών μεριδίων στις ανωτέρω δύο τράπεζες.

Από τις μετοχές που διακινούνται, οι 57 σημειώνουν άνοδο, οι 18 υποχωρούν και οι 15 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα