Tράπεζα Πειραιώς: Πρόταση για το 33% του Τ.Τ. και το 77% της ATEbank

Στα 701 εκατ. ευρώ το προσφερόμενο τίμημα
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 11:51
UPD:16/07/2010 11:40

Η συμφωνία θα είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εκτιμώντας ότι οι συνέργειες θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ.

Πρόταση για την εξαγορά του 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το 77,31% της ΑΤΕbank υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς στην ελληνική κυβέρνηση.

Το προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε μετρητά.

Η συμφωνία θα είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εκτιμώντας ότι οι συνέργειες θα ανέλθουν σε 300 εκατ. ευρώ.

Μ. Σάλλας: Να φύγουμε από το κλίμα της μιζέριας στην Ελλάδα

Μ. Σάλλας: Να φύγουμε από το κλίμα της μιζέριας στην Ελλάδα.

Η προσφορά ανταποκρίνεται στην έκκληση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του εγχώριου τραπεζικού κλάδου, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, σε περίπτωση που γίνει δεκτή η πρόταση, θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα με συνδυασμένο ενεργητικό ύψους 105 δισ. ευρώ, καθαρές χορηγήσεις 69 δισ. ευρώ, καταθέσεις 64 δισ. ευρώ, δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας περίπου 9% και δείκτη ρευστότητας 98%.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς, ο νέος Όμιλος θα είναι, από πλευράς μεριδίου αγοράς δανείων και καταθέσεων, ο μεγαλύτερος τραπεζικός Όμιλος στην Ελλάδα και ο δεύτερος μεγαλύτερος ελλαδικός Όμιλος στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σάλλας διαβεβαίωσε ότι μετά την εξαγορά των δύο τραπεζών θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διαχρονικά αποδείξει τον ιδιαίτερο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις θυγατρικές βιομηχανικές επιχειρήσεις της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ), η Τράπεζα Πειραιώς προτίθεται να τις παραχωρήσει, εάν το επιθυμούν, με μακρόχρονες συμβάσεις εκμετάλλευσης, σε εταιρείες συνεταιριστικών οργανώσεων που θα συσταθούν γιΆ αυτόν τον σκοπό, με μόνη υποχρέωσή τους τη διατήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμών τους σε καλή κατάσταση για τη ομαλή λειτουργία των παραγωγικών μονάδων, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Αλέξανδρος Μάνος δήλωσε ότι η προσφορά για την εξαγορά της ATEbank και του TT θα προσθέσει αξία και θα μειώσει την εξάρτηση για ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Είμαστε σε καλύτερη θέση για να προσθέσουμε αξία σε σχέση με άλλες τράπεζες» σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ επισήμανε πως το πιστωτικό ίδρυμα δεν έχει ορίσει προθεσμία για την προσφορά του.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπύρος Καπράλος αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, την άρση της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, της ΑΤΕbank και του Τ.Τ., που εξεδόθη νωρίτερα.

Η έναρξη της συνεχούς διαπραγμάτευσης των μετοχών των ανωτέρω τραπεζών, όπως και τα παράγωγα των μετοχών αυτών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13.45.

Από τις 13.30 θα ξεκινήσει περίοδος συγκέντρωσης εντολών διάρκειας 15 λεπτών έως τις 13.45 ακριβώς, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία για τον υπολογισμό της τιμής ανοίγματος. Στη συνέχεια οι μετοχές θα περάσουν σε φάση συνεχούς διαπραγμάτευσης μαζί με τις υπόλοιπες μετοχές της κατηγορίας «Μεγάλη Κεφαλαιοποίηση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Το Ελληνικό Δημόσιο έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, επιστολή με πρόταση εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς των πακέτων μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών και συμπληρώνει:

«Η πρόταση εξετάζεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμοθετημένων διαδικασιών με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την βιώσιμη πορεία των συγκεκριμένων τραπεζών, στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά».

Γ. Πεταλωτής: Η πρόταση εξετάζεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον

«H πρόταση εξετάζεται σε συγκεκριμένα πλαίσια με μοναδικό κριτήριο και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα αυτών των τραπεζών, που μεγάλο μέρος συμμετοχής έχει και το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχετικά με το ζήτημα.

Ερωτηθείς «αν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, δεδομένου ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάρει από το πακέτο στήριξης των 28 δισ, 750 εκ. ευρώ και προσφέρει με την πρότασή της 700 εκ. ευρώ», ο κ. Πεταλωτής αρκέστηκε να επαναλάβει: «Η πρόταση θα εξεταστεί με τα κριτήρια, που ανέφερα και θα υπάρξει ανακοίνωση».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο «αν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί τράπεζα του δημοσίου χωρίς διαγωνισμό», ο εκπρόσωπος είπε ότι «θα εξεταστούν από το ελληνικό Δημόσιο όλα τα ζητήματα που πέραν του δημοσιονομικού περιεχομένου, έχουν και σύνθετο νομικό χαρακτήρα».

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι σε ΑΤΕbank-T.T.

Οι εργαζόμενοι στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχωρούν πάντως σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει τα ποσοστά που κατέχει το ελληνικό δημόσιο στις δύο τράπεζες.

«Προειδοποιούμε τους επίδοξους εκποιητές να τολμήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των εργαζομένων στην ATEbank. «Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ προχωράμε σε 24ωρη πανελλαδική, προειδοποιητική απεργία, αύριο Παρασκευή».

Σε στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη και οι υπάλληλοι του ΤΤ οι οποίοι κατέλαβαν, μάλιστα, τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αθήνα.

«Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την 'πολύφερνη νύφη' που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους».

Οι εργαζόμενοι του Τ.Τ. καλούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών «να πάρουν επιτέλους μια σαφή και ξεκάθαρη θέση για το μεγάλο σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιώτες τραπεζίτες να επιτίθενται στην περιουσία του ελληνικού λαού, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στο ξεζούμισμα της ελληνικής κοινωνίας και στην χρεοκοπία της οικονομίας».

«Σε αυτή την συγκυρία που παγκοσμίως κρατικοποιούνται τράπεζες, με τις αποτιμήσεις στο ναδίρ, μόνο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν θέσεις στον 'ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ' θα αποτολμήσουν να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ξεπουλήματος. Οι εργαζόμενοι του ισχυρού και κερδοφόρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με αποφασιστικότητα και με κάθε μέσο θα παλέψουν για το Δημόσιο και Κοινωνικό ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΟΤΟΕ: Αμεση ενημέρωση από τον ΥΠΟΙΚ

«Η ΟΤΟΕ θα παρακολουθήσει πολύ στενά μαζί με τους Συλλόγους Μέλη της τις εξελίξεις και θα παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, αλλά και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα».

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ζήτησε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για το θέμα.

Η ΟΤΟΕ προσθέτει ακόμη πως τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός δημοσίου πυλώνα τραπεζών ο οποίος πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας διασφαλίζοντας την ισορροπία του τραπεζικού συστήματος. Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει υπεύθυνα και με σαφήνεια αν εγκαταλείπεται οριστικά η δέσμευσή της για δημιουργία δημοσίου πυλώνα Τραπεζών ή ποια είναι η στρατηγική της για την εξυπηρέτηση του ευαίσθητου τμήματος του Αγροτικού Τομέα».

Γ. Παπακωνσταντίνου: Χρειαζόμαστε λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, κάνοντας μάλιστα λόγο για σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

«Γίνονται πολλές συζητήσεις, θα δούμε εάν αυτές θα καταλήξουν σε ένα καινούριο περιβάλλον στον τραπεζικό τομέα», τόνισε και χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη να γίνουν στρατηγικές κινήσεις από όλες τις τράπεζες.

Το τελευταίο διάστημα κυβέρνητικά στελέχη με δημόσιες δηλώσεις τους έχουν παροτρύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε συνεργασίες και συγχωνεύσεις για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον κλάδο.

«Είναι σαφές ότι η χώρα μας χρειάζεται λιγότερες και πιο ισχυρές τράπεζες. Εμείς θα σπρώξουμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στη Βουλή κατά την ενημέρωση των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο εξάμηνο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν σε ποσοστό 90% στα stress tests προκειμένου να μη δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο εξωτερικό ότι κάποια τράπεζα δεν θα μπορούσε να τα περάσει.

ΝΔ: Ναι στην εξαγορά τραπεζών υπό προϋποθέσεις

Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις εστίασε ο τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε δηλώσεις του με αφορμή την πρόταση εξαγοράς των δύο τραπεζών από την Πειραιώς.

«Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και της αγοράς», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε επίσης ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της θεωρούν αναγκαία την αναδιάρθρωση του τραπεζικού χάρτη, αρκεί όπως ξεκαθάρισε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις και οι όποιες κινήσεις να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον.

«Η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αξιολογηθεί, υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση έχει μια λίστα και πουλάει

Κατά της πιθανής εξαγοράς της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζας Πειραιώς τάχθηκε, από την Κρήτη όπου περιοδεύει, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα, η κυβέρνηση έχει μια λίστα και πουλάει, τη στιγμή που εμείς είμαστε κατά των ολιγοπωλίων και υπέρ της κοινωνικοποίησης των τραπεζών. Εκτίμησε δε πως το ενδεχόμενο αυτής της συγχώνευσης που προβλέπει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα είναι επώδυνο για τους αγρότες.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από την συγκεκριμένη πρόταση συγχώνευσης - ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίθετα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως έγινε και με ανάλογες συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στο παρελθόν. Γιγαντώθηκαν τα κέρδη των τραπεζών σε βάρος όλων των εργαζομένων» σημειώνεται και σε ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα.

ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες

Θετικά υποδέχθηκε ο ΛΑΟΣ την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς.

«Μετά από τις επίμονες εισηγήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ Γ. Καρατζαφέρη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις. Η αρχή έγινε με την πρόταση για συγχώνευση της Πειραιώς με το Τ.Τ. και την Α.Τ.Ε» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον καλεί την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες: «Η κυβέρνηση, η οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Κατηγορηματικά αντίθετος ο ΣΥΝ

Την αντίθεσή του στην εξαγορά του μεριδίου του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα από την Τράπεζα Πειραιώς εξέφρασε ο Συνασπισμός.

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, η κίνηση αυτή αν μετουσιωθεί σε πράξη μηδενίζει τη συμμετοχή του δημοσίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα προκαλέσει τεράστιες ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη και θα έχει σημαντικότατες δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και συνολικά της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, δεν νομιμοποιείται να εφαρμόζει ή να στηρίζει εξελίξεις τις οποίες δεν έθεσε προγραμματικά στο λαό καθώς και στους εργαζόμενους στις τράπεζες, που οι μαζικοί τους φορείς στηρίζουν τη θέση για δημόσιο πυλώνα στις τράπεζες» τονίζει μεταξύ άλλων.

Αντιπαράθεση στη Βουλή

Με αφορμή την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, με φραστικές αντιπαραθέσεις τόσο μεταξύ του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, όσο και μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Παπουτσή και Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής», το οποίο μπορεί να αποβεί «έγκλημα μεγαλύτερο ακόμα και από την υπογραφή του μνημονίου».

Υποστήριξε ακόμα ότι «η κυβέρνηση κήρυξε άτυπη στάση πληρωμών προς την κοινωνία, με στόχο να πετύχει την περιβόητη μείωση του ελλείμματος και επειδή βλέπει ότι δεν της βγαίνει, έβαλε στο μάτι τη δημόσια περιουσία και την πουλάει κοψοχρονιά».

«Την ώρα που ελληνικός λαός βρίσκεται στο τραπέζι του προκρούστη, κάποιοι επιμένουν όχι μόνο να μην κάνουν καμία θυσία αλλά ετοιμάζονται να επωφελιθούν από αυτήν την περιπέτεια», συμπλήρωσε.

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «κέρδισε τις εκλογές ψηφοθηρώντας και δημαγωγώντας» και σημείωσε ότι «ο ίδιος, ο πρωθυπουργός, προεκλογικά μιλούσε για δημόσιο τραπεζικό πυλώνα, ώστε το κράτος να έχει ένα εργαλείο παρέμβασης προς όφελος της κοινωνίας, ενώ τώρα βγάζει στο σφυρί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, των οποίων η περιουσία είναι ανυπολόγιστη».

«Έχετε υπολογίσει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από αυτή την εξαγορά; Σε ποιον παραδίδετε τη δημόσια περιουσία; Έχετε υποχρέωση και οφείλετε να τη διαφυλάξετε, γιατί δεν είναι για να σώζει τους φίλους σας από το "φαλιμέντο"», κατέληξε.

Απαντώντας του ο υφυπουργός Οικονομικων Φίλιππος Σαχινίδης ξεκαθάρισε ότι «δεν εκποιείται η δημόσια περιουσία» και τόνισε -απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ότι δεν μπορεί να εγκαλεί την κυβέρνηση «γιατί η διοίκηση μιας τράπεζας πήρε πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση για εξαγορά του ΤΤ και της Αγροτικής Τράπεζας».

«Δεν μπορούμε εμείς να απαγορεύσουμε την κατάθεση προτάσεων σε ένα τραπεζικό τοπίο, το οποίο καλούμε να πάρει πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Εξάλλου, ο Χρήστος Παπουτσής σημείωσε ότι «η πρόταση δημιουργεί κινητικότητα στη λιμνάζουσα κατάσταση, που βρίσκεται η οικονομία», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα την εξετάσει και θα τη συζητήσει μέσα στα όργανα της».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «η περαιτέρω εκποίηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και της Αγροτικής Τράπεζας, ισοδυναμεί με οικονομικό έγκλημα, που δίνει τη χαριστική βολή στη χώρα και την οδηγεί σε νέοαποικιοκρατικό καθεστώς υπό την Τρόϊκα».

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να εξετάζει σοβαρά τη πρόταση», η οποία «αφορά τη λεηλασία της χώρας από ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλουν να ελέγξουν απολύτως το τραπεζικό σύστημα».

Απαντώντας ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναλαμβάνει εργολαβία την προστασία του δημόσιου τραπεζικού συστήματος», συμπληρώνοντας πως «δεν χρειαζόμαστε εργολάβους, αλλά οικοδόμους για τη σωτηρία της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα