Αύξηση της ανεργίας στο 11,9%

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010 11:58
UPD:17:17

Στο 11,9% ανήλθε τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας έναντι 9,4% τον Απρίλιο 2009 και 11,6% το Μάρτιο 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το σύνολο των απασχολουμένων κατα τον Απρίλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα και οι άνεργοι σε 596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 4.288.462 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (μείωση 1,5%) και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (μείωση 0,2%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (αύξηση 27,9%) και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (αύξηση 3,2%).

Γ. Πεταλωτής: Προχωράμε στην ανάταξη της οικονομίας

«Η ανεργία είναι πρόβλημα που φουντώνει όσο υπάρχει οικονομική κρίση, το περιμέναμε, προχωράμε με όλες τις ενέργειές μας να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της υπανάπτυξης και της εύρεσης εργασίας, ιδιαίτερα από τους νέους κάτω των 25, αλλά και της μη απόλυσης αυτών που είναι πάνω από 50 και 55 ετών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι αυτονόητο ότι ανεργία θα υπάρχει, όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αυτό που κάνουμε είναι να ανατάξουμε την οικονομία, ώστε να βρεθεί λύση στην ανεργία» πρόσθεσε.

Μέτρα-ανάσα για τόνωση της απασχόλησης ζητεί ΝΔ

Την άμεση αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την τόνωση της απασχόλησης ζητεί από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας.

Ο κ. Βρούτσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της ανεργίας, τονίζοντας ότι μήνα με το μήνα, αποδεικνύεται ότι, όσο η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ανάσες για την ανάπτυξη, τόσο η ανεργία θα διογκώνεται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση μέτρα όπως η τόνωση της ανάπτυξης, η ενεργοποίηση και η στήριξη της αγοράς, οι στοχευμένες δράσεις για την ανεργία και η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες για την ενίσχυση της απασχόλησης.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα Εθνική Πολιτική για την Απασχόληση, που να συνδέεται με την ανάπτυξη και θα λειτουργεί ως ανάχωμα για την ανεργία», επισημαίνει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ.

Πυρά ΚΚΕ κατά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ

«Τραγική συνέπεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τρανή απόδειξη των αντιλαϊκών συνεπειών της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την αύξηση της ανεργίας τον Απρίλιο στο 11,9%.

Σε ανακοίνωση του εξέδωσε, καλεί εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, ιδιαίτερα νέους και γυναίκες, «να οργανώσουν την πάλη τους για την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Να περάσουν αποφασιστικά στην αντεπίθεση ώστε να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση, να αποκρούσουν και να ανατρέψουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ υπεύθυνοι για την ανεργία

«Στις πολιτικές τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ, και οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση και το λαό στη μαζική ανεργία και στη γενικευμένη φτώχεια» αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νέα αύξηση της ανεργίας, τον Απρίλιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως «η ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα βρίσκεται στην πολιτικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας με στόχο να ηττηθούν οι εφαρμοζόμενες βάρβαρες πολιτικές, να βγει η χώρα μας από το μηχανισμό "στήριξης" ΔΝΤ - ΕΕ, να ανακληθούν τα αντεργατικά μέτρα που έχουν παρθεί και να δημιουργηθεί μία νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που να μπορεί και να θέλει να χαράξει μία άλλη προοδευτική πορεία για τη χώρα και το λαό με κατεύθυνση το σοσιαλισμό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα