Σε συμβιβασμό με την SEC η Goldman Sachs

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 00:58
UPD:12:58

Η SEC είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Goldman Sachs για εξαπάτηση επενδυτών σχετικά με τις πληροφορίες που τους έδινε για επενδυτικά προϊόντα που πωλούσε και τα οποία ήταν συνδεδεμένα με επισφαλή στεγαστικά δάνεια, καθώς η αγορά κατοικίας κατέρρεε.

Σε συμβιβασμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει περί εξαπάτησης επενδυτών, κατέληξε η Goldman Sachs, η οποία συμφώνησε να καταβάλει ποσό ύψους 550 εκατ. δολαρίων.

Από τα 550 εκατ. δολάρια, τα 250 εκατ. δολάρια θα επιστραφούν στους ζημιωθέντες επενδυτές, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκατ. δολάρια θα καταβληθούν στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η SEC είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Goldman Sachs για εξαπάτηση επενδυτών σχετικά με τις πληροφορίες που τους έδινε για επενδυτικά προϊόντα που πωλούσε και τα οποία ήταν συνδεδεμένα με επισφαλή στεγαστικά δάνεια, καθώς η αγορά κατοικίας κατέρρεε.

Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον της αμερικανικής τράπεζας και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της. Η SEC υποστήριζε ότι η επιχείρηση προώθησε τα συγκεκριμένα προϊόντα χωρίς να διευκρινίσει στους πελάτες της ότι ισχυρό hedge fund είχε «στοιχηματίσει» ότι η τιμή τους θα υποχωρούσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα