Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 08:29

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ATEbank και Ταμιευτήριο στο στόχαστρο της Πειραιώς".

"Το πρώτο πιόνι στην τραπεζική σκακιέρα κίνησε χθες η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την ταυτόχρονη και συνδυαστική εξαγορά της ΑΤΕbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αναμένεται η σύγκληση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πρόταση, η οποία ώθησε χθες το χρηματιστήριο σε κέρδη 2,22%" γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Προσφορά 701 εκατ. ευρώ για εξαγορά Τ.Τ.-ATEbank".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μεγαλύτερη τράπεζα στην ελληνική αγορά και η δεύτερη ως προς τις δραστηριότητες και την παρουσία στο εξωτερικό δημιουργείται, με την προϋπόθεση αποδοχής από την κυβέρνηση της πρότασης του ομίλου Πειραιώς για κοινό σχήμα των πιστωτικών ιδρυμάτων Πειραιώς , ATEbank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "¶νοιξαν τα deals στις τράπεζες. Πρόταση Πειραιώς για ΤΤ και Αγροτική".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανοίγει ο χορός των ανακατατάξεων στο τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αποτίμηση ΤΤ και ΑΤΕ και στη συνέχεια θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη διενέργεια διαγωνισμού".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο κ. Σάλλας τάραξε τα νερά. Τι σημαίνει η πρόταση της Πειραιώς για εξαγορά της ATEBANK και του ΤΤ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρόταση του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα για συντονισμένη διπλή εξαγορά του 77% της Αγροτικής και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τάραξε χθες τα νερά στην αγορά, δημιουργώντας ερωτηματικά για τις προθέσεις της κυβέρνησης περί αποκρατικοποιήσεων και προκαλώντας ευφορία στη Σοφοκλέους".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα