Yπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Coca Cola στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2002 09:22
UPD:09:25

Σε 82 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο του 2002 τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. από 39 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 495 εκατ. ευρώ, 16% αυξημένα σε σχέση με το εννεάμηνο του 2001.

Ο κύκλος εργασιών εννεαμήνου ανήλθε στα 3,1 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 14% έναντι του περυσινού εννεαμήνου και κατά 7% σε συγκρίσιμη γεωγραφικά βάση.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η συγκρίσιμη γεωγραφική βάση προσαρμόζει τα αποτελέσματα του 2001 για την απόκτηση των νέων περιοχών της Ρωσίας και τις χώρες της Βαλτικής, Εστονία, Λετονία και Λιθουανία, σαν να είχαν αποκτηθεί από την αρχή του 2001, ώστε να υπάρχει συγκρίσιμη πληροφόρηση με τα αποτελέσματα του 2002.

Ο Irial Finan, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Η απόδοσή μας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2002 ήταν περισσότερο από ικανοποιητική αντανακλώντας την ικανότητα της οργάνωσης μας να διαχειρίζεται με επιτυχία όλες τις πλευρές των επιχειρήσεων μας και την διαφορετικότητα των αγορών μας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην Ευρώπη.

Οι προσδοκίες μας για το έτος παραμένουν σύμφωνα με τους στόχους μας για αύξηση των προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κερδών (EBITDA) κατά 14%-16% και αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 6%-7%. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν πλήρως με την συνεχή εστίασή μας στη βελτίωση των μακροπρόθεσμων αποδόσεων του ομίλου μας.»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα