Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 10:44
UPD:14:08

Πτώση για τρίτη συνεχή συνεδρίαση σημειώνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των ανησυχιών για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης και της υποβάθμισης της Ιρλανδίας

Πρωταγωνίστριες στην πτώση είναι οι τράπεζες, ενώ την ανησυχία επιτείνουν και τα απογοητευτικά αποτελέσματα ορισμένων μεγάλων αμερικανικών εταιρειών.

Η υποβάθμιση των ομολόγων δημοσίου της Ιρλανδίας από Moody's σήμερα επιδείνωσε το κλίμα στην αγορά. Η Moody's εκτιμά πως ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα είναι μικρότερος της ιστορικής τάσης τα επόμενα τρία έως πέντε έτη.

Στις 10.05 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε απώλειες 0,4% στις 1.009,29 μονάδες, μετά την πτώση δύο ποσοστιαίων μονάδων που είχε καταγράψει στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν το βαθμό της επιβράδυνσης της ανάκαμψης που παρατηρείται τους τελευταίους 12 μήνες», σχολιάζει ο Κιθ Μπόουμαν, αναλυτής της Hargreaves Lansdown.

«Η αγορά μετοχών έχει γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητη στη ροή δεδομένων και κάθε νέα ανακοίνωση θα εξετάζεται ενδελεχώς. Η μεταβλητότητα στην αγορά κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθεί», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα