Moody's: Υποβάθμιση του χρέους της Ιρλανδίας σε Aa2

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 10:56
UPD:17:51

Σε υποβάθμιση του δημοσίου χρέους της Ιρλανδίας από Aa1 σε Aa2 προχώρησε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Moody's, χαρακτηρίζοντας την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας «σταθερή».

Η Moody's εκτιμά ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας θα κυμανθεί χαμηλότερα από την ιστορική τάση για τα επόμενα τρία έως πέντε έτη.

«Η σημερινή υποβάθμιση οφείλεται κυρίως στη σταδιακή αλλά σημαντική εξασθένιση της οικονομικής ισχύος της ιρλανδικής κυβέρνησης –γεγονός που αντανακλάται στην επιδείνωση της ικανότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της», δήλωσε ο Ντίτμαρ Χόρνουνγκ, Senior Credit Officer της Moody's και επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της Ιρλανδίας.

Η Moody's εκτιμά ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ιρλανδίας θα κυμανθεί χαμηλότερα από την ιστορική τάση για τα επόμενα τρία έως πέντε έτη. Όπως δήλωσε, ο τραπεζικός κλάδος και ο κλάδος των ακινήτων –που αποτέλεσαν τις ατμομηχανές της ανάπτυξης τα χρόνια πριν την κρίση στη χώρα– δεν θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στη συνολική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα