Wind Hellas: «Ναι» από ομολογιούχους στην αναστολή καταβολής οφειλών

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 11:45
UPD:12:02

Τη συμφωνία που επετεύχθη την 1η Ιουλίου με τους πιστωτές για αναστολή καταβολής τοκοχρεωλυσίων αποδέχτηκε το απαιτούμενο ποσοστό των ομολογιούχων της Wind Hellas, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι του 80,6% της ονομαστικής αξίας των τίτλων – ποσοστό που ξεπερνά το όριο του 75% – ενέκριναν τη συμφωνία, με την οποία «παγώνουν» οι απαιτήσεις των ομολογιούχων για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Η Wind Hellas ανήκει στην Weather Investments του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Ναγκίμπ Σαουίρις, η οποία με τη σειρά της είναι μητρική εταιρεία της αιγυπτιακής Orascom Telecom.

H Weather Investments κέρδισε πέρυσι τη μάχη για τη διατήρηση του ελέγχου της Wind Hellas, αποκρούοντας την ανταγωνιστική προσφορά που είχε καταθέσει ομάδα δευτερευόντων ομολογιούχων.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Weather, η οποία ελέγχει την Wind Hellas από το 2007, διοχέτευσε στην εταιρεία περίπου 125 εκατ. ευρώ και προχώρησε στην αναδιάρθρωση χρέους 3,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έπληξε τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα