Κύρωση του νόμου για τη μεταρρύθμιση της Wall Street από τον Ομπάμα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010 20:37

Στην κύρωση του νόμου για τη μεταρρύθμιση της Wall Street, με στόχο να μην επαναληφθεί οικονομική κρίση παρόμοια με αυτή της τριετίας 2007-2009, προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι Αμερικανοί ποτέ πια δεν θα έχουν να ξαναπληρώσουν για τα σφάλματα της Wall Street», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο «Ρόναλντ Ρίγκαν», με θέμα την ανωτέρω νομοθετική πρωτοβουλία.

Τόνισε δε ότι «ποτέ στην αμερικανική ιστορία, ο καταναλωτής δεν απολάμβανε τόσο μεγάλης προστασίας», όσο αυτή που του προσφέρουν πολλές διατάξεις του παρόντος νόμου.

«Προσέχουμε όχι τις μεγάλες τράπεζες, αλλά τους πολίτες, τους επενδυτές, τους οργανισμούς παροχής δανείων«, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

Με τη μεταρρύθμιση αυτή, πρόσθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα, «αναχαιτίζονται και οι υπερβολές και οι καταχρήσεις, που λίγο έλειψε να καταστρέψουν εξ ολοκλήρου το πιστωτικό μας σύστημα».

Όπως εξήγησε, η μεταρρύθμιση «εισάγει τη διαφάνεια ακόμα και σε περίπλοκες οικονομικές συναλλαγές, όπως αυτές που πυροδότησαν την οικονομική κρίση» στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημειώνοντας τον αυξημένο εποπτικό ρόλο, που επωμίζεται η Fed.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα