Υποχωρεί το γιέν

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 06:17
UPD:06:28

Πτωτικά για τρίτη ημέρα έναντι του ευρώ κινήθηκε το γιέν εν μέσω εικασιών ότι η οικονομική ανάκαμψη στην Ασία αποκτά δυναμική περιορίζοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο.

Το γιέν υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων του κόσμου μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας αναπτύχθηκε με ταχύτερο των προβλέψεων ρυθμό, όπως και οι ιαπωνικές εξαγωγές, ωθώντας τους επενδυτές στην αγορά περιουσιακών στοιχείων με υψηλότερες αποδόσεις. Ανοδο για τρίτη ημέρα έναντι του γιέν σημείωσε το δολάριο της Αυστραλίας εν μέσω αισιοδοξίας ότι αυτήν την εβδομάδα θα ανακοινωθεί αύξηση των τιμών καταναλωτή, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το γιέν υποχώρησε στα 113,37 ανά ευρώ στις 10:51 π.μ. στο Τόκιο από 112,90 που ήταν την εβδομάδα που πέρασε στη Νέα Υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 87,64 ανά δολάριο από 87,46. Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2940 ανά ευρώ από 1,2909.

Το ΑΕΠ της Κορέας αυξήθηκε με ρυθμό 1,5% το τελευταίο τρίμηνο έναντι του προηγούμενο, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας στη Σεούλ. Οι ιαπωνικές εξαγωγές αυξήθηκαν 27,7% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας στο Τόκιο.

Ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη ημέρα και σε ποσοστό 0,6%.

Ανοδικά για πέμπτη ημέρα έναντι του αμερικανικού δολαρίου κινήθηκε το ουόν, ωθώντας υψηλότερα τα ασιατικά νομίσματα. Το νοτιοκορεατικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε 0,2% φθάνοντας στα 1.197,40 ανά δολάριο.

Ανοδικά κινήθηκε το δολάριο της Αυστραλίας έναντι του γιέν πριν από την έκθεση για τις τιμές καταναλωτή αυτήν την εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Reserve Bank of Australia έδειξαν ότι η χώρα θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα. Το πρώτο τρίμηνο οι τιμές καταναλωτή στις χώρα σχεδόν διπλασιάστηκαν στο 0,9%.

Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε 0,3% φθάνοντας στα 78,59 γιέν. Εναντι του αμερικανικού νομίσματος το νόμισμα της Αυστραλίας διαπραγματεύθηκε στα 89,63 σεντς από 89,57 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα