Προτάσεις ΕΣΕΕ για αντιμετώπιση του αδιεξόδου στις μεταφορές

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 16:11

Δέσμη προτάσεων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις μεταφορές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων κατέθεσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Μεταξύ άλλων, η ΕΣΕΕ προτείνει να δοθεί σε κάθε κάτοχο παλαιάς άδειας μια άδεια δωρεάν, ώστε να διπλασιαστεί η προσφορά και να μειωθεί το κόστος μεταφοράς και να δοθεί το δικαίωμα σε όσους βενζινοπώλες το επιθυμούν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, να διαθέτουν βυτιοφόρα για να εξυπηρετούν την επιχείρησή τους, ώστε να μειώνουν το κόστος λειτουργίας και την τιμή των καυσίμων.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο τρόπος και ο χρόνος των μεταρρυθμίσεων αντί να λύνουν προβλήματα της αγοράς, δημιουργούν περισσότερα.

«Μια επικείμενη απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης θα δημιουργήσει χάος στην αγορά, έμφραγμα στο εμπόριο, black out στην ακτοπλοΐα και άμεσα προβλήματα στις νησιωτικές εποχιακές αγορές, στον ανεφοδιασμό εμπορικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων, πλοίων, εργοστασίων ενώ θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία υγρών καυσίμων», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα