Συνάντηση μεταφορέων με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 18:31

Συνάντηση με εκπροσώπους των απεργών μεταφορέων είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ) εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ειδικότερα, η ηγεσία του ΕΒΕΑ, καθώς και οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γ. Κασιμάτης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου υπογράμμισαν την ανάγκη άμεσης διακοπής των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ., καθώς ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στη διακίνηση όχι μόνο αγαθών και εμπορευμάτων αλλά κυρίως τουριστών και εκδρομέων λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Η ηγεσία του ΕΒΕΑ δεσμεύτηκε προς του εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο να περιληφθούν ορισμένα από τα αιτήματά τους και κυρίως αυτό που αφορά στη μη απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το ΕΒΕΑ θα προτείνει να υπάρξει μια εύλογη χρονική περίοδος με τη μέθοδο του φορολογικού συμψηφισμού με στόχο την απόσβεση του κόστους αδείας που έχει καταβληθεί στο κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα