Συνεχίζεται η πτώση στη Wall Street

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2002 17:44
UPD:17:46

ΑΠΩΛΕΙΕΣ εξακολουθούν να καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων στον τομέα υψηλής τεχνολογίας.

Έντονες ανησυχίες προκάλεσε η είδηση ότι η επενδυτική τράπεζα Merrill Lynch προχώρησε στην υποβάθμισή των συστάσεών της για τις μετοχές της Intel και άλλων πέντε αμερικανικών εταιρειών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και η Applied Μicro Securities.

Αντιθέτως, περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος εκτινάχθηκε στις 85 μονάδες το Νοέμβριο, από 80,6 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διαμορφωθεί στις 82 μονάδες.

Νωρίτερα, η Fed είχε ανακοινώσει ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε τον Οκτώβριο κατά 0,8% έναντι πτώσης 0,2% το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί από το Σεπτέμβριο του 2001 και ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μείωση της τάξεως του 0,3%. Σημειώνεται ότι η εν λόγω παραγωγή υποχωρεί για τρίτο διαδοχικό μήνα.

Στις 17:37' (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.469,84 μονάδες μειωμένος κατά 0,53% και ο δείκτης Nasdaq στις 1.389,52 μονάδες καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 1,56%. Η μετοχή της Intel υποχωρεί κατά 4,66%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα