Νέα σελίδα στην ΒP

Αλλαγή κουλτούρας στη βρετανική εταιρεία επιθυμεί να φέρει ο νέος CEO
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010 18:16

O νέος γενικός διευθυντής της ΒP, Μπομπ Ντάντλεϊ.

Αποφασισμένος να συντελέσει στην αλλαγή κουλτούρας της ΒP εμφανίστηκε ο νέος γενικός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας, Μπομπ Ντάντλεϊ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Ένα γεγονός όπως η πετρελαιοκηλίδα σε κλονίζει ως τα θεμέλια. Και έχεις δύο τρόπους να αντιδράσεις: ο ένας είναι να κρυφτείς. Ο δεύτερος είναι να το αντιμετωπίσεις και να αλλάξεις πραγματικά την κουλτούρα της εταιρείας και να βεβαιωθείς ότι γίνονται όλοι οι έλεγχοι, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος CEO.

Επισήμανε δε ότι η BP και γενικά η πετρελαϊκή βιομηχανία «θα μάθουν πολλά» από την καταστροφή, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο εργασίες για την οριστική διακοπή της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα.

O Ντάντλεϊ, ο οποίος κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του υπεύθυνου των εργασιών καθαρισμού στον Κόλπο του Μεξικού, θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο Τόνι Χέιγουορντ από 1ης Οκτωβρίου.

Η αποχώρηση του 53χρονου πρώην επικεφαλής της εταιρίας ακολουθεί την έντονη κριτική που δέχτηκε για τους χειρισμούς στου στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο Ντάντλεϊ πήρε προβάδισμα από τον Χέιγουορντ στους χειρισμούς της εταιρείας για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στα μέσα Ιουνίου. Παλαιότερα, είχε ηγηθεί της κοινοπραξίας TNK-BP με τη Ρωσία, μία θέση που απαιτούσε λεπτές ισορροπίες και συνάντησε συχνά εμπόδια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα