Shell: Αύξηση 15% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 20:48

Αύξηση 15% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Shell στο δεύτερο τρίμηνο του 2010. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε τόσο η αύξηση παραγωγής όσο και οι υψηλότερες τιμές αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας εστιάζει όλο και περισσότερο στο φυσικό αέριο, το οποίο κατά παράδοση έχει μικρότερες αποδόσεις σε σχέση με το αργό.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η Shell ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου σε 4,39 δισ. δολάρια, από 3,82 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

H εξοικονόμηση δαπανών ύψους 3,5 δισ. δολαρίων υπερέβη τον αρχικό στόχο μείωσης περίπου 15% και ολοκληρώθηκε νωρίτερα του προβλεπόμενου, με αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά 7.000 εργαζομένους 18 μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί.

Η εταιρεία παρήγαγε κατά μέσο όρο 3,11 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, το δεύτερο τρίμηνο του 2010 - αύξηση 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο - αλλά το αργό πετρέλαιο αντιπροσώπευε περίπου το 53% της συνολικής παραγωγής τριμήνου, έναντι 59% της παραγωγής στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2009.

Η Shell αναμένει αύξηση του μεριδίου του φυσικού αερίου στη συνολική παραγωγή της στο 52%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα