Απώλειες του χρυσού

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 06:05
UPD:06:14

Τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο οδεύει να σημειώσει ο χρυσός ο οποίος αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούνιο καθώς τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάκαμψη ανοίγει την όρεξη των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο που εξασφαλίζει την αξία.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, ο οποίος άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών φθάνοντας στα 1.265,30 δολ. η ουγγιά στιις 21 Ιουνίου, διαπραγματεύθηκε με ελαφρά διαφοροποίηση στα 1.167,10 δολ. η ουγγιά στις 9:16 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το μέταλλο τον Ιούλιο σημείωσε απώλειες 6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Δεκέμβριο, η οποία ήταν σε ποσοστό της τάξης του 7%. Τα συμβόλαια του χρυσού υποχώρησαν 0,2% στη Νέα Υόρκη.

Ο Reuters/Jefferies CRB Index των 19 πρώτων υλών αναρριχήθηκε έως 1,6% φθάνοντας στα 270,53 χθες, και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαΐου, εν μέσω εικασιών ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα αυξήσει τη ζήτηση για ενέργεια, μέταλλα και τρόφιμα.

Χθες στοιχεία έδειξαν ότι εμπιστοσύνη για την οικονομική προοπτική στην Ευρώπη αυξήθηκε τον Ιούλιο στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών. Η βιομηχανική παραγωγή στη Νότια Κορέα αυξήθηκε περισσότερο των προβλέψεων τον Ιούνιο, σημειώνοντας άνοδο για δωδέκατο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η φυσική ζήτηση χρυσού από την Ινδία, την Κίνα και γενικότερα την ασιατική περιφέρεια ήταν ευκρινής μετά την πτώση των τιμών του μετάλλου σχολίασε αυτήν την εβδομάδα η αναλύτρια της UBS AG, Edel Trully.

Απώλειες 0,2% σημείωσε το ασήμι φθάνοντας στα 17,56 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.555 δολ,. η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο ισχυροποιήθηκε 0,4% φθάνοντας στα 487 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα