Εν αναμονή των αποφάσεων των ιδιοκτητών ΦΔΧ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010 12:53
UPD:16:07

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, παραμένουν βενζινοπώλες και οδηγοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Ελαφρώς βελτιωμένη είναι σήμερα η κατάσταση στην αγορά καυσίμων καθώς από το πρωί επετράπη η κίνηση των ΙΧ βυτιοφόρων, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, για τον εφοδιασμό των πρατηρίων.

Παρ' όλα αυτά δεν λείπουν οι ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια. Παράγοντες της αγοράς καυσίμων εκτιμούν ότι εφόσον λήξει σήμερα η απεργία των μεταφορέων η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε λίγες ώρες, καθώς θα περιοριστεί η ζήτηση από τους οδηγούς που έχουν μεν καύσιμα, αλλά περιμένουν στις ουρές για να συμπληρώσουν το ρεζερβουάρ.

Σήμερα, η φόρτωση βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη γινόταν κανονικά μέχρι τις 10.45 το πρωί, οπότε και διακόπηκε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της γενικής συνέλευσης. Έκπληξη προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι μειωμένη ήταν η προσέλευση βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης για όσο διάστημα επιτρεπόταν η ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτά με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», τα οποία ούτως ή άλλως οι απεργοί αφήνουν να φορτώνουν κανονικά.

Πάντως, αν και αρκετά πρατήρια καυσίμων, τουλάχιστον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν κατεβάσει σήμερα τις ταμπέλες «βενζίνη τέλος», οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από τις προηγούμενες ημέρες και ότι στις δεξαμενές έχει μείνει μόνο πετρέλαιο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Υγρών Καυσίμων «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής, επεσήμανε ότι τα ελάχιστα βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης, που κινήθηκαν το πρωί, δεν βελτίωσαν την κατάσταση. Ολες οι πλευρές συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι οι βυτιοφορείς στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας δεν έχουν ακόμη λάβει τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση που εξαγγέλθηκε.

Σύμφωνα με τον κ.Κιουρτζή, φύλλο πορείας δεν έχουν λάβει ούτε οι πρατηριούχοι που διαθέτουν μικρά οχήματα δημοσίας χρήσης και, άρα, δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν ούτε αυτά.

Πρατήρια τα οποία διαθέτουν βενζίνη σύμφωνα με αναγνώστες του naftemporiki.gr : http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1849330 .

Γνωρίζετε κάποια πρατήρια τα οποία διαθέτουν ακόμη βενζίνη;

Στείλτε μας τις διευθύνσεις τους στο [email protected]

Σημειώνεται ότι το naftemporiki.gr δεν είναι σε θέση να ελέγξει την εγκυρότητα των πληροφοριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα