Γερμανία : 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ' τρίμηνο

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2002 13:30

Στάσιμη παρέμεινε η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το τρίτο τρίμηνο καθώς οι εταιρείες μείωσαν τις δαπάνες τους για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού και εργαλείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Bundesbank.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και με τον ίδιο ρυθμό τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, αναφέρεται στην έκθεση της Bundesbank για τον Νοέμβριο. Η οικονομία της Γερμανίας αποτελεί περίπου το 1/3 της οικονομίας των 12 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συναλλάσσονται με ευρώ.

Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Telekom AG (της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης) και της Dresdner Bank AG, της τρίτης σε μέγεθος δανείστριας της χώρας, ανακοινώνουν ζημίες ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης. Ο δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης υποχώρησε φέτος περισσότερο από 1/3.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώθηκε για πέμπτο συνεχή μήνα και η ανεργία αυξήθηκε φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών τον Οκτώβριο. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος θα είναι 0,2% και 1% το 2003 πιστεύουν οι οικονομικοί σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης.

Η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία κατά το τρίτο τρίμηνο οδηγήθηκε κυρίως από τις εξαγωγές βιομηχανικών αγαθών αλλά και από τη βελτίωση των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Τα επίσημα στοιχεία για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα ανακοινωθούν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία την Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα