Υπ. Εργασίας: Μακρόπνοο και χωρίς νέες αλλαγές το Ασφαλιστικό

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010 13:25
UPD:14:25
EUROKINISSI/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Καταδικάζει για ακόμη μία φορά το υπουργείο Εργασίας την κινδυνολογία σχετικά με ενδεχόμενες νέες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, ορμώμενο από τις χθεσινές διατυπώσεις της τρόικας για «ιστορική και μακρόπνοη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος».

«Όσοι μιλούσαν, ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού νόμου για δήθεν πιέσεις από την πλευρά της τρόικας και για το ενδεχόμενο νέων επώδυνων αλλαγών, διαψεύδονται κατηγορηματικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθενται τα ακόλουθα:

«Οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ., και της Ε.Ε. στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησαν για “ιστορική και μακρόπνοη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που είναι σύμφωνη με τα διεθνή πρότυπα” και αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η καλλιέργεια, λοιπόν, κλίματος ανησυχίας και η κινδυνολογία που μόνο αρνητικές υπηρεσίες προσφέρουν, καθιστούν αμήχανους όσους επιμένουν σε αυτή την τακτική».

Η απάντηση της ΝΔ

«Ο ασφαλιστικός νόμος που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ιστορική ούτε μακρόπνοη μεταρρύθμιση», απαντά η ΝΔ, εκ μέρους του αρμόδιου τομεάρχη για θέματα ασφάλισης Ιωάννη Βρούτση.

«Είναι ένας μηχανισμός μείωσης των συντάξεων και βίαιης ανατροπής των Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων», τονίζει ο κ. Βρούτσης και συμπληρώνει: «Παίρνει πολλά από τους συνταξιούχους, περισσότερα από όσα τους αναλογούν, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη εργασία, τις σπατάλες του συστήματος».

Επιπλέον, ο τομεάρχης της ΝΔ σημειώνει ότι ο υπουργός Εργασίας με την ανακοίνωση μνημονεύει τις συντάξεις, «θριαμβολογεί για τα "εύσημα" της Τρόικας, αγνοεί το θυμό και τις αποδοκιμασίες των συνταξιούχων για τη δραματική απώλεια των συντάξεών τους».

«Δεν βλέπει την αγωνία των εργαζομένων για το δικό τους μέλλον», συμπληρώνει ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει: «Βιάζεται να κεφαλαιοποιήσει την "επιτυχία" του, χωρίς καν να έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος, όπως το νομοθέτησε».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως «η πολιτική του Μνημονίου στην πατρίδα μας φέρνει ύφεση, ανεργία, πληθωρισμό, φτώχεια, συντάξεις πείνας» και προσθέτει: «Για όλα αυτά η Κυβέρνηση του Μνημονίου μπορεί να είναι υπερήφανη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα