Πάνω από τα 81 δολ. το αργό

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 05:44

Ελαφρά διαφοροποίηση πάνω από τα 81 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες καθώς η άνοδος των Χρηματιστηρίων τόνωσε την εμπιστοσύνη ότι η οικονομική ανάκαμψη θα ωθήσει υψηλότερα τη ζήτηση των καυσίμων.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1% καθώς ο MSCI World Index των μετοχών των 24 αναπτυγμένων χωρών του κόσμου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 12 εβδομάδων εν μέσω εικασιών ότι η χαμηλότερα ανάπτυξη της απασχόλησης στις ΗΠΑ θα αναγκάσει την Federal Reserve να παρατείνει τις προσπάθειες για την ισχυροποίηση της οικονομίας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα που πέρασε. Το αμερικανικό υπουργείο Ενεργείας θα ανακοινώσει αύριο στις 10:30 π.μ. ώρα Ουάσινγκτον τα εν λόγω στοιχεία.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 81,49 δολ. το βαρέλι, 1 σεντ υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:59 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 78 σεντς κλείνοντας στα 81,48 δολάρια. Φέτος τα συμβόλαια του αργού έχουν σημειώσει άνοδο 16% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο MSCI index σημείωσε άνοδο 0,5% στη Νέα Υόρκη, και ο Standard & Poor’s 500 Index ισχυροποιήθηκε κατά 0,6%. Ανοδο 0,4% σημείωσε ο Dow Jones Industrial Average (DJIA). Σήμερα συνεδριάζει η Federal Open Market Committee.

Τα παγκόσμια περιθώρια διΰλισης ή τα κέρδη από την μετατροπή του αργού πετρελαίου σε καύσιμα όπως σε βενζίνη και ντήζελ, κυμάνθηκαν στα 4,58 δολ. το βαρέλι από την 1η Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου έναντι 5,49 δολ. το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της BP Plc.

Τα αντίστοιχα περιθώρια των ΗΠΑ στο Κόλπο, πηγή του 43% της δυναμικότητας διΰλισης της χώρας, διαμορφώθηκαν στα 4,84 δολ. το βαρέλι, 27 σεντς χαμηλότερα από τον μέσον όρο του δευτέρου τριμήνου σύμφωνα με την έκθεση της ΒΡ. Τα χαμηλότερα περιθώρια διΰλισης αποδυναμώνουν το κίνητρο αγοράς και επεξεργασίας πετρελαίου σε βενζίνη και άλλα καύσιμα.

Το μπρεντ για παράδοση Σεπτεμβρίου διαπραγματεύθηκε στα 81,05 δολ. το βαρέλι, 6 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 11:03 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ σημείωσαν άνοδο 83 σεντς, ποσοστό 1%, κλείνοντας στα 80,99 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα