Ισχυροποίηση του γιέν

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010 05:58

Ανοδικά κινήθηκε το γιέν περιορίζοντας τις συνεχείς απώλειες δύο ημερών έναντι του ευρώ εν μέσω προσδοκιών ότι η Bank of Japan (BOJ) θα αποφύγει να λάβει πρόσθετα μέτρα για να περιορίσει την ανατίμησή του νομίσματος της χώρας.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων καθώς οι οικονομικοί αναλυτές θεώρησαν ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας πιθανόν σήμερα να αναβάλει την απόφαση για αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. Ανοδικά κινήθηκαν δολάριο και γιέν καθώς απώλειες σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, στηρίζοντας τη ζήτηση για τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας ως καταφύγια.

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα 113,08 ανά ευρώ στις 10:20 π.μ. στο Τόκιο από 113,63 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 85,73 ανά δολάριο ΗΠΑ από 85,93. Το δολάριο ανατιμήθηκε στο 1,3192 ανά ευρώ από 1,3222 δολάρια.

Απώλειες 0,1% σημείωσε ο MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας, μετά την άνοδό του έως 0,2%.

Η Bank of Japan κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,1% σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα