Το Prestige άρχισε να βυθίζεται

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2002 14:50
UPD:14:55

Ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε σήμερα ότι το δεξαμενόπλοιο Prestige έχει αρχίσει να βυθίζεται στα ανοικτά των ακτών της Γαλικίας στη βόρεια Ισπανία, ενώ το πρυμναίο τμήμα του βρίσκεται ήδη στο βυθό. Ο ισπανός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν έχει σημειωθεί επιπλέον διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα, από τη στιγμή που το τάνκερ κόπηκε στα δύο.

Ηδη έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα 5.000 τόνοι πετρελαίου, μολύνοντας μία περιοχή της Ισπανίας ιδιαίτερα πλούσια σε αλιεύματα.

Οι ισπανικές αρχές έχουν απαγορεύσει την αλιεία σε μήκος 100 χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες θαλασσοπούλια έχουν παγιδευτεί στην πετρελαιοκηλίδα.

Στις Βρυξέλλες ο ισπανός υπουργός Αμυνας Φεντερίκο Τρίγιο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κινητοποιηθούν περίπου 200 στρατιωτικοί για να συμβάλουν στις εργασίες απορρύπανσης των ακτών.

Η απειλή της οικολογικής καταστροφής είναι ορατή και για τις γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα οι πορτογαλικές αρχές να αρχίσουν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα.

Στη Γαλλία, ο νομάρχης του Ζιρόντ (νοτιοδυτικά) δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να φτάσει η πετρελαιοκηλίδα μέχρι τις γαλλικές ακτές του Ατλαντικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα