Ανακάμπτει ο χαλκός

Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010 06:19

Ανέκαμψε ο χαλκός από τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών εβδομάδων καθώς η πτώση του ενθάρρυνε τις αγορές του μετάλλου, εξισορροπώντας τις ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ παραπαίει.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε άνοδο έως 0,8% φθάνοντας στα 7.359 δολ. ο μετρικός τόνος, πριν διαπραγματευθεί στα 7.355 δολ. στις 10:24 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Το μέταλλο νωρίτερα σημείωσε απώλειες έως 0,3%, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 1,7%, τις μεγαλύτερες από τις 16 Ιουλίου.

Το βιομηχανικό μέταλλο άγγιξε χθες τα 7.223,50 δολ. ο τόνος, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα αγοράσει ομόλογα μακροπρόθεσμης διάρκειας για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, αποτυγχάνοντας να καθησυχάσει τις αγορές για την οικονομική πορεία των ΗΠΑ.

Ο χαλκός που χρησιμοποιείται στις κατασκευές και στην αυτοκινητοβιομηχανία, υποχώρησε 2% την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω ανησυχιών ότι η συρρίκνωση στην Κίνα και τις ΗΠΑ, τις δύο μεγαλύτερες χώρες κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο, θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζήτηση των μετάλλων. Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα αυξήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 11 μηνών, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στο Λονδίνο το αλουμίνιο σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στα 2.178 δολ. ο τόνος, ο ψευδάργυρος ισχυροποιήθηκε 2,3% φθάνοντας στα 2.133 δολ. ο τόνος και ο μόλυβδος κέρδισε 0,7% φθάνοντας στα 2.140 δολ. ο τόνος. Ανοδο 1% σημείωσε το νικέλιο φθάνοντας στα 22.424 δολ. ο τόνος, ενώ ο κασσίτερος δεν είχε διαπραγματευθεί έως τις 10:27 π.μ. στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα