ΟΒΕ: Παραπλανητικά τα περί εισαγωγής φθηνής βενζίνης από Βουλγαρία

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 15:13

Απαράδεκτα, επικίνδυνα, παραπλανητικά και εντελώς ανεύθυνα χαρακτηρίζει η ΟΒΕ τα περί δυνατότητας αγοράς φθηνών καυσίμων από διυλιστήρια της Βουλγαρίας προκειμένου να διατεθούν προς πώληση στη χώρα μας.

Απαράδεκτα, επικίνδυνα, παραπλανητικά και εντελώς ανεύθυνα χαρακτηρίζει η ΟΒΕ τα περί δυνατότητας αγοράς φθηνών καυσίμων από διυλιστήρια της Βουλγαρίας προκειμένου να διατεθούν προς πώληση στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας πως ουδείς μπορεί να εισάγει καύσιμα χωρίς να υπαχθεί σε επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και των άλλων φόρων.

Η ΟΒΕ ενημερώνει τους βενζινοπώλες ότι η αγορά και εισαγωγή καυσίμων από χώρες εντός της ΕΕ μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και επιβληθούν κατά την εισαγωγή οι φόροι και δασμοί που ισχύουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε αξιόποινες πράξεις.

Προς αποφυγή παρερμηνειών μάλιστα, παραθέτει τα κάτωθι σύμφωνα με το ν. 2960/22-11-01 (ΦΕΚ Α 265/22-11-01) :

Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας, ¶ρθρο 53: Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα πετρελαιοειδή προϊόντα, στο οινόπνευμα, στα αλκοολούχα ποτά και στα βιομηχανοποιημένα καπνά και καθορίζονται τα περί παραγωγής, μεταποίησης, κατοχής, κυκλοφορίας και ελέγχου των προϊόντων αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντα Κώδικα.

¶ρθρο 54: Στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) υπάγονται τα προϊόντα του άρθρου 53, τα οποία παράγονται στο εσωτερικό της χώρας, προέρχονται από άλλα Κράτη Μέλη ή εισάγονται στο εσωτερικό της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα