Η Τechnical Olympic, θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, εξαγοράζει τη Masonry Homes

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2002 10:23

Στην αγορά κατασκευής σπιτιών της Βαλτιμόρης εισήλθε η Technical Olympic USA, θυγατρική του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής, εξαγοράζοντας την εταιρεία Masonry Homes Inc, αντί 28 εκατ. δολ. μετρητοίς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά αυτή η Technical Olympic USA συνεχίζει να εφαρμόζει την στρατηγική της οργανικής ανάπτυξης στις αγορές-πολιτείες των ΗΠΑ που ήδη ενεργοποιείται και επίσης επεκτείνεται σε άλλες επιλεκτικές νέες αγορές.

Η εξαγορά της Masonry Homes προσθέτει στην Technical Olympic 240 νέα οικόπεδα (lots) καθώς επίσης το δικαίωμα επιλογής μέσω option άλλων 2,400 οικοπέδων για τα επόμενα χρόνια. Η πρακτική αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζεται απ' όλους τους μεγάλους κατασκευαστές στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία εξαγοράς επίσης δίνει το πρώτο δικαίωμα προτίμησης στη θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής να αποκτήσει όλα τα νέα οικόπεδα για κατασκευή σπιτιών για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Masonry Homes ιδρύθηκε το 1971 και είναι μια τοπική εταιρεία κατασκευής σπιτιών που λειτουργεί στα βόρειο-δυτικά προάστια της Βαλτιμόρης του Μέριλαντ και της νότιας Πενσιλβάνια. Η εξαγορασθείσα εταιρεία έχει πωλήσει 250 σπίτια, κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο (Νοεμ. 2001-Νοεμ. 2002), όπως συνήθως μετράται στις ΗΠΑ, με μέση τιμή πώλησης περίπου στα $214.000.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα