Αυτεπάγγελτη έρευνα ΕΠ.Αντ. για τα σιτηρά

Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010 09:41
UPD:14:11

Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε μετά τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων των αλευροβιομηχάνων για επικείμενες αυξήσεις έως και 30%.

Σε αυτεπάγγελτη έρευνα για τις αυξήσεις στις τιμές των αλεύρων και για ενδεχόμενες εναρμονισμένες πρακτικές έχει προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η έρευνα της Επιτροπής ξεκίνησε μετά τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων των αλευροβιομηχάνων για επικείμενες αυξήσεις έως και 30%. Όπως αναφέρεται, στην κατοχή της Επιτροπής έχουν περιέλθει στοιχεία και παραστατικά, από τα οποία προκύπτουν ενδείξεις για μη σύννομες πρακτικές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε άτυπη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους του κλάδου της αλευροβιομηχανίας, ώστε να εξομαλυνθεί το ταχύτερο δυνατό η αγορά και να μην προκύψουν επιπτώσεις στο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος επηρεάζεται ιδιαίτερα από τα είδη πρώτης ανάγκης που συνδέονται με τα άλευρα (ζυμαρικά, αρτοσκευάσματα κλπ).

Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι απαιτείται ώστε «να μην υπάρξει αδικαιολόγητη αύξηση στα άλευρα, η οποία θα περάσει στα αρτοποιεία, στη ζαχαροπλαστική και τις ζωοτροφές», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Όπως σημείωσε ο κ. Πεταλωτής, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου να μην επιτραπεί η διαμόρφωση συνθηκών καρτέλ και εναρμονισμένων τακτικών και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών.

Ν.Δ.: Tην άμεση προστασία του εισοδήματος των καταναλωτών από ενδεχόμενες ανατιμήσεις στα προϊόντα αλευροβιομηχανίας ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις του ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει το ακριβότερο αλεύρι στην Ευρώπη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Αρτοποιοί: Δεν έχουμε λάβει τιμολόγια με αυξήσεις στα άλευρα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας Προαστίων Περιχώρων Α. Χρήστου ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της δεν έχουν λάβει αυξημένα τιμολογια από τους προμηθευτές αλεύρων. Όπως σημείωσε επίσης, οι αρτοποιοί έχουν ενημερωθεί ότι αυτό θα γίνει από Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα