Διαβεβαιώσεις Κ. Λαγκάρντ για το έλλειμμα της Γαλλίας

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010 09:02
UPD:11:16

Η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, τονίζει η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times.

Τη διαβεβαίωση ότι η Γαλλία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα, έδωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γαλλία θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, τονίζει η κ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Financial Times (FT) και προσθέτει: «Πρόκειται για μία πολύ, πολύ απόλυτη δέσμευση από την πλευρά του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της γαλλικής κυβέρνησης».

Η γαλλική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα στο 6% του ΑΕΠ το 2011, έναντι ενός πρωτόγνωρου 8% το τρέχον έτος. Επίσης ο Σαρκοζί έχει υποσχεθεί να μην αυξήσει τη φορολογία.

Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις τη για την ανάπτυξη το 2011, τοποθετώντας τη στο 2% από 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα