ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή το Σεπτέμβριο. Περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις για υψηλά εισοδήματα, ληξιπρόθεσμα, ανέλεγκτες".
«Σε "μίνι" φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέμβριο, θα περιέχονται οι "εναλλακτικές" λύσεις για να αποφευχθεί η μετάταξη μέρους βασικών καταναλωτικών προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23%. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχθηκε χθες ότι οι μετατάξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην οικονομία και έδωσε εντολή να εξευρεθούν "ισοδύναμες πηγές"», γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η Ναυτεμπορική.
ΕΞΠΡΕΣ: "Στο "κόκκινο" μία στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ορατός ο κίνδυνος απώλειας 300.000 θέσεων εργασίας εντός του 2011".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περισσότερες από 175.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενδέχεται να οδηγηθούν σε κλείσιμο τους επόμενους μήνες, ενώ εντείνεται ο κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2011".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πιέσεις στις τράπεζες για δάνεια στην αγορά. ¶μεση σύνδεση του πακέτου των 25 δισ. με την πιστωτική επέκταση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την άμεση σύνδεση της παροχής των εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες με ταυτόχρονη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή. Όπως τόνισε για να δοθούν οι εγγυήσεις, η κάθε τράπεζα θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο χορήγησης δανείων, θέση με την οποία καταρχήν φέρεται να συμφωνούν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και οι τραπεζίτες".
ΚΕΡΔΟΣ: "Βίαιες ανακατατάξεις με μετανάστευση βιοτεχνιών. Έρευνα - σοκ για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η "μετανάστευση" κυρίως μεταποιητικών μικρομεσαίων αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων σε χώρες, που θα τους επιτρέπουν να διατηρήσουν μεγαλύτερο μερίδιο των -ούτως ή άλλως- μειωμένων κερδών τους και η παύση πληρωμών προς το Δημόσιο ως μορφή αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική, είναι οι διέξοδοι που αναζητούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης για να επιβιώσουν, όπως προκύπτει από έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ".