Αιτήματα ΓΣΕΒΕΕ εν όψει ΔΕΘ

Συνάντηση με ΥΠΟΙΚ - ΥΠΟΙΑΝ
Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010 13:32
UPD:14:59

Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών επέδωσε σήμερα το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στον ΥΠΟΙΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ΥΠΟΙΑΝ Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχαν εν όψει της ΔΕΘ.

Με αντικείμενο δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και την ΥΠΟΙΑΝ Λ. Κατσέλη, ενόψει της ΔΕΘ.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη –κατά την οποία η ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών- συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιδότησή τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, η Συνομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων:

- Να υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας

- Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

- Να μην αυξηθεί περαιτέρω ο συντελεστής του ΦΠΑ

Ζήτησε τέλος από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη δυνατότητα χρονικής επέκτασης του μνημονίου κατά δύο έτη, καθώς –όπως υποστήριξε- τα δημοσιονομικά ακολουθούν καλή πορεία και πρέπει να αποδεσμευτούν πόροι για δημόσιες επενδύσεις.

Από την πλευρά της, η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι εκτός των ανωτέρω, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, καθώς και το Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.

Με το θέμα αυτό ήδη ασχολείται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνός, ο οποίος αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με όλους τους φορείς.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και οι υφυπουργοί Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης και Φίλιππος Αρναουτάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα