Κορρές: Μείωση κερδών στο α' εξάμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 11:28

Στα 23 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του ομίλου Κορρές το πρώτο εξάμηνο του 2010, περιορίζοντας την πτώση του πρώτου τριμήνου στο δεύτερο τρίμηνο. Η πτώση τους συνολικά ανήλθε σε 14,9%.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας και προ της έκτακτης εισφοράς ύψους 0,4 εκατ. ευρώ – προκειμένου να τοποθετηθούν σε συγκρίσιμη βάση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο – διαμορφώθηκαν στα 2,4 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 20,02%, εξαιτίας των αυξημένων αποσβέσεων λόγω των επενδύσεων στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία στα προηγούμενα έτη.

Τα λειτουργικά έξοδα προ αποσβέσεων (Διοικητικής Λειτουργίας και Διάθεσης) του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 13,5 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2010, αυξημένα κατά 24,8% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Για συγκρίσιμους λόγους, εάν αφαιρέσουμε από το πρώτο εξάμηνο του 2010 τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης της MILGAUSS, εταιρεία η οποία ενσωματώθηκε στον Όμιλο μετά το πρώτο εξάμηνο του 2009 από την Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα, τα αντίστοιχα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 10,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5,7% σε σχέση με πέρυσι.

Η μείωση των εξόδων είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της διοίκησης για μείωση του λειτουργικού κόστους.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 16,4% στα 5,3 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της αύξησης των εξόδων διαφήμισης για την υποστήριξη της επικοινωνίας της μάρκας, καθώς και της επίδρασης της ενοποίησης της MILGAUSS που δεν υπήρχε στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα