Merit: Αναμενόμενα τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:00
UPD:12:12

Σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα χαρακτηρίζει η Merit ΧΑΕΠΕΥ τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τον Ιούνιο οδήγησε σε δυνατά αποτελέσματα κατά το βΆ τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του βΆ τριμήνου ήταν αυξημένες κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και αυτό οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα», που αυξήθηκαν κατά 20%.

ΠαρόλΆ αυτά, τα έσοδα από τις πωλήσεις κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν αρκετά μειωμένα σε σχέση με αυτά 4 χρόνια πριν και αυτό οφείλεται κυρίως σε απώλεια μεριδίου αγοράς λόγω μεγαλύτερης διείσδυσης του παράνομου στοιχήματος, σημειώνει η Merit.

Τονίζει επίσης ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα είναι ορατές ιδίως στο παιχνίδι «ΚΙΝΟ» του οποίου οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 10,5% στο εξάμηνο. Από την άλλη, οι πωλήσεις του παιχνιδιού « JOKER» αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια του τριμήνου λόγω διαδοχικών jackpots.

Επιπλέον, το μικτό περιθώριο του εξαμήνου μειώθηκε κατά 190 μονάδες βάσεις λόγω μεγαλύτερης απόδοσης κερδών σε παίκτες του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» κυρίως.

Η Merit εκτιμά πως το επόμενο τρίμηνο θα επηρεαστεί ελαφρώς θετικά από το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, ενώ τονίζει πως με μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι νομοθετικές εξελίξεις στον κλάδο. Το ελληνικό δημόσιο φαίνεται αποφασισμένο με το καινούριο νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση να αντιμετωπίσει τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο του οποίου το μέγεθος ξεπερνά τα 4 δισ. ετησίως. Το νομοσχέδιο περιέχει κάποια ρίσκα για τον ΟΠΑΠ τα οποία έχουν όμως απεικονιστεί στην πορεία της τιμής της μετοχής το τελευταίο έτος.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά επίσης ότι η απώλεια σημαντικών εσόδων από παιχνίδια όπως το ΚΙΝΟ μπορεί να αντισταθμιστεί από έσοδα από τα τερματικά βιντεολόττο ενώ η περαιτέρω απώλεια εσόδων από τον στοιχηματισμό στα καταστήματα ΟΠΑΠ μπορεί να αντισταθμιστεί από καινούρια έσοδα από την πρόσβαση στον on-line τζόγο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα