ΕΣΠ: Χαμηλές τιμές και μετά το τέλος των εκπτώσεων

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 12:59

O ΕΣΠ προτείνει να ανακηρυχθεί ο Σεπτέμβριος ως μήνας «Φθινοπωρινών αγορών – Χαμηλών τιμών», με χαμηλές τιμές στα προϊόντα, οι οποίες θα αναγράφονται κατά προτίμηση με κόκκινο χρώμα, χωρίς την ένδειξη προσφορές στις προθήκες των καταστημάτων.

Με διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα και μετά το τέλος των θερινών εκπτώσεων, την Τρίτη 31/8, επιχειρεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς να ενισχύσει την αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΣΠ προτείνει να ανακηρυχθεί ο Σεπτέμβριος ως μήνας «Φθινοπωρινών αγορών – Χαμηλών τιμών», με χαμηλές τιμές στα προϊόντα, οι οποίες θα αναγράφονται κατά προτίμηση με κόκκινο χρώμα, χωρίς την ένδειξη προσφορές στις προθήκες των καταστημάτων.

Παράλληλα, επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα συνεχόμενες ημέρες, με την προϋπόθεση να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων (σύμφωνα με το Ν. 3377/19.8.05).

Ο υπεύθυνος κάθε εμπορικού καταστήματος οφείλει να ανακοινώνει στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς και στην Δ/νση Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά {Ηρ. Πολυτεχνείου 82} τις προσφορές που προτίθεται να κάνει, τουλάχιστον μία μέρα πριν από την έναρξή τους (στην ανακοίνωση αναφέρονται τα προσφερόμενα προϊόντα και η χρονική διάρκεια της προσφοράς).

Όπως υπογραμμίζεται, αν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό μείωσης των τιμών των προσφερομένων ειδών ή ως προς την ποσότητα αυτών ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και πρόστιμο 500 μέχρι 50.000 ευρώ με απόφαση Νομάρχη, ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα