Όμιλος Attica Bank: Ζημίες 3,6 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010 17:48

Μειωμένα κατά 30% περίπου, ήταν τα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο Attica Bank, τα οποία διαμορφώθηκαν το ά εξάμηνο του 2010 στα 3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ στο A΄ εξάμηνο του 2009. Το μετά φόρων αποτέλεσμα για το α’ εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 3,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ομίλου, Εάν αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης και η ειδική μεταχείριση των παρακρατούμενων φόρων στα εισοδήματα από τόκους ομολόγων του έτους 2009, το αποτέλεσμά του διαμορφώνεται σε 1,5 εκατ. ευρώ κέρδη.

Αντίστοιχα, για την Τράπεζα, τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο 2010 διαμορφώθηκαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2009 παρουσιάζοντας μείωση κατά 52% περίπου, ενώ το αποτέλεσμα μετά φόρων άγγιξε τα 3,8 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει η Attica Bank, εάν αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης και η ειδική μεταχείριση των παρακρατούμενων φόρων στα εισοδήματα από τόκους ομολόγων του έτους 2009, το αποτέλεσμα της Τράπεζας διαμορφώνεται σε 1,2 εκατ. ευρώ κέρδη.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2010, ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Τράπεζας Ιωάννης Γαμβρίλης τόνισε ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 152,4 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009, διαμόρφωσε το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

«Είναι σίγουρο», πρόσθεσε, «ότι η επόμενη τριετία θα είναι πολύ δύσκολη για το χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αταλάντευτη πολιτική της Τράπεζας είναι η κεφαλαιακή της θωράκιση και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας μέσω παροχής ρευστότητας προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα