Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 05:54
UPD:10:16

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας για τρίτη πτώση σε τέσσερις μήνες, καθώς η χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων στις ΗΠΑ, τόνωσε τις ανησυχίες ότι η οικονομική ανάκαμψη ενδέχεται να υποχωρήσει, και το γιέν ισχυροποιήθηκε.

Οι μετοχές της Sony Corp., της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών που εισπράττει πλέον του 70% των εσόδων της εκτός Ιαπωνίας, και της Canon Inc., της κατασκευάστριας φωτογραφικών μηχανών με πλέον του 80% των πωλήσεων στο εξωτερικό, σημείωσαν απώλειες πλέον του 2,4%. Απώλειες 1,6% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και αερίου της Αυστραλίας, μετά την μείωση των τιμών του αργού.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε απώλειες 1% φθάνοντας στις 117,10 μονάδες στις 10:06 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει αυτόν τον μήνα με πτώση 3%. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 4,3% από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών στα οποία αναρριχήθηκε στις 6 Αυγούστου εν μέσω ανησυχιών ότι οι οικονομίες στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα θα κλονιστούν.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 2,3% καθώς το γιέν κινήθηκε και πάλι ανοδικά, απειλώντας την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, παρά την παρέμβαση της Bank of Japan χθες να επεκτείνει το πρόγραμμα των δανείων στις τράπεζες. «Ασήμαντη και αργοπορημένη» για την αναστολή της ανόδου του γιέν, χαρακτήρισε την απόφαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας το πρώην μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, Νομπουγιούκι Νακαχάρα.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,6%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε απώλειες 0,4% στο Ουέλινγκτον. Απώλειες 1% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & PoorΆs 500 Index υποχώρησε 1,5% μετά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι η αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων δεν διατηρήθηκε στα ίδια υψηλά επίπεδα με τις δαπάνες των καταναλωτών τον Μάρτιο.

Το γιέν ανατιμήθηκε έως τα 84,49 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, από 85,25 που ήταν κατά το χθεσινό κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκιο. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 106,79 από 108,57. Το ισχυρό γιέν καθιστά πιο ακριβές τις ιαπωνικές εξαγωγές και μειώνει τα κέρδη των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών όταν αυτές μετατρέπουν τα έσοδα τους στο τοπικό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα