Υποχωρεί το αργό

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 06:07
UPD:06:15

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκε το αργό πετρέλαιο, καθώς η χαμηλότερη των προβλέψεων αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων στις ΗΠΑ, τόνωσε τις ανησυχίες ότι ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού πετρελαίου στον κόσμο, ενδέχεται να κλονιστεί.

Τα συμβόλαια του καυσίμου υποχώρησαν χθες από τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ότι τα εισοδήματα αυξήθηκαν 0,2%. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας προβλέπεται να δείξει αύξηση των αποθεμάτων αργού την εβδομάδα που πέρασε.

Απώλειες έως 67 σεντς, ποσοστό 0,9%, σημείωσε το αργό για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου φθάνοντας στα 74,03 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex), και διαπραγματεύθηκε στα 74,22 δολ. στις 11:50 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες, σημείωσαν απώλειες 47 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 74,70 δολ. το βαρέλι.

Αυτόν τον μήνα οι τιμές του αργού υποχώρησαν 6,2%, σημειώνοντας για πρώτη φορά πτώση από τον Μάϊο. Από την έναρξη του έτους έχουν υποχωρήσει 6,6%. Την περασμένη εβδομάδα το αργό σημείωσε άνοδο 2,3%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 23 Ιουλίου.

Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,2665 ανά ευρώ μετά την άνοδό του για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες. Το ισχυρό αμερικανικό νόμισμα περιορίζει την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής ως εναλλακτική επένδυση.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε 30 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 76,30 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Χθες, το μπρεντ σημείωσε απώλειες 5 σεντς φθάνοντας στα 76,60 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα