Aπό τις 25/11 οι αιτήσεις για τις κατοικίες στο Ολυμπιακό Χωριό

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 15:50
UPD:18:56

Από τις 25 Νοεμβρίου 2002 έως και τις 25 Μαΐου 2003, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του ΟΕΚ να απευθύνονται στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα και τον Πειραιά, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για την παραχώρηση, μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, των κατοικιών στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η διαδικασία της κλήρωσης αφορά δικαιούχους του ΟΕΚ και πριν από αυτήν θα υπάρξει διαδικασία μοριοδότησης. Η μοριοδότηση αφορά δικαιούχους που προστατεύουν τουλάχιστον ένα μέλος, δεν έχουν ακίνητη περιουσία, δεν έχουν πάρει δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και έχουν από 500 έως 2.600 ένσημα ανάλογα με την περιουσιακή τους κατάσταση.

Μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρωθούν οι μετατροπές των κτιρίων στο δεύτερο εξάμηνο του 2005 θα παραδοθούν στους δικαιούχους 2.300 κατοικίες στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, μικρό ποσοστό των κατοικιών να εξαιρεθεί από τη διαδικασία της κλήρωσης και να πωληθεί σε δικαιούχους.

Οι κατοικίες έχουν επιφάνεια 84 έως 115 τ.μ., αποθήκη και θέση στάθμευσης στο υπόγειο του κτιρίου.

Ο οικισμός περιλαμβάνει πλήρη δίκτυα υποδομής: συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, εσωτερικό οδικό δίκτυο κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, δίκτυο ύδρευσης , αποχέτευσης, άρδευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, υπόγειο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, δίκτυο φυσικού αερίου, τηλεφωνία, δίκτυο ηλεκτροφωτισμού οδών και περιβάλλοντα χώρου.

Θα είναι εξοπλισμένος με πολυκλινική, τέσσερις βρεφονηπιακούς σταθμούς, τέσσερα νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά σχολεία, Γυμνάσιο και Λύκειο, πυροσβεστικό σταθμό και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η ζώνη κατοικίας είναι αραιοδομημένη, (με ποσοστό κάλυψης 13%) και με τη μεγαλύτερη διατιθέμενη επιφάνεια αστικού πράσινου ανά κάτοικο στην Ελλάδα (διατίθεται σε κάθε κάτοικο 15,5 τ.μ. πράσινου και η ελεύθερη επιφάνεια για πεζούς είναι 63 τ.μ. ανά κάτοικο).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα