Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 05:33
UPD:05:49

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, μετά τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα τον Αύγουστο και τη μεγαλύτερη των εκτιμήσεων οικονομική ανάπτυξη της Αυστραλίας το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές των μεταλλουργιών BHP Billiton Ltd. και Rio Tinto Group που πραγματοποιούν περίπου το 1/4 των πωλήσεών τους στην Κίνα, σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1,9% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Westpac Banking Corp., της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αναρριχήθηκαν 2,2%. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., η οποία πραγματοποιεί το 30% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, υποχώρησαν 1,3% μετά τη διαπραγμάτευση του γιέν νωρίτερα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 15 ετών έναντι του δολαρίου.

Ο MSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,4% φθάνοντας στις 117,05 μονάδες στις 10:58 π.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε τον περασμένο μήνα 2,2%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάϊο. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 4,3% από τα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών στα οποία αναρριχήθηκε στις 6 Αυγούστου εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική ανάπτυξη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα θα συρρικνωθεί.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5% καθώς το γιέν περιόρισε την άνοδό του έναντι του δολαρίου μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 1,6%. Ανοδο 0,9% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο χαμηλότερη του 0,1%, αντιστρέφοντας τις απώλειες του 0,8% καθώς οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν κινεζική επένδυση στην Morgan Stanley και η άνοδος των τιμών κατοικιών και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η οικονομία κλονίζεται.

Οι κλαδικοί δείκτες των εταιρειών με πρώτες ύλες και των εταιρειών ενεργείας στον δείκτη MSCI Asia Pacific Index σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 0,8%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής θα αυξηθεί στην Κίνα.

Στην Κίνα ο PMI ισχυροποιήθηκε στο 51,7 από το 51,2, ανακοίνωσε σήμερα η Federation of Logistics and Purchasing στο website της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα